Home

2012

met partyrockers De Uilen en publiekstrekker DJ Bobby Ewing (Discobar Galaxie)

Ook voor de 4e editie van de Apollo Fuif slaagde de organisatie achter het vroegere Apollo Rock festival erin een affiche samen te stellen die beantwoordt aan de zelfopgelegde strenge kwaliteitscriteria. Een fuif mèt een live concert. Waarbij de groep, die mag aantreden, een stevige voet in Meerhoutse bodem dient te hebben. En, klein detail: GRATIS INKOM. Het resultaat mag er wezen. Lokale nieuwe jonge helden De Uilen bijten de spits af met hun verrassende partyrock covers. Hoofdvogel van de avond is draaitafelatleet DJ Bobby Ewing van het prettig gestoorde geluidscollectief Discobar Galaxie. Afspraak op zaterdag 17 maart in het Meerhoutse Gildenhuis. 

De jaarlijkse Apollo Fuif is stilletjes aan, net als het gelijknamige festival vroeger, een begrip geworden in Meerhout en omstreken. Na de succesvolle edities met The Boerenzonen op Speed in 2010 en vorig jaar The Pop Gun is het dit jaar de beurt aan De Uilen en DJ Bobby Ewing. De beproefde formule – een fuif mèt concert – blijft dus gehandhaafd, zij het met een lichte accentverschuiving. Dit jaar draait het immers allemaal om centrale gast DJ Bobby Ewing die het feestje omstreeks middernacht mag laten ontsporen. 

Ancien en huis-dj Fanne brengt die avond het auditieve bind (of glij)middel aan. Hij verzorgt de muzikale intermezzo’s en gaat in de late uurtjes het Gildenhuis in de gekende authentieke Apollo Rock-sfeer onderdompelen. Voor De Uilen hun uiteenspattende braakballen op het publiek loslaten, is het eerst de beurt aan 3Guys1Set. 3 erg jonge Meerhoutse dj’s die met hun onstuimige mix van drum ’n’ bass en dubstep Netsky naar de kroon steken en de vroege binnenvallende vogels proberen aan te zetten tot de eerste schuchtere danspassen van de avond.

 

De Uilen

“Den uil die op den perenboom zat ”

De Uilen zijn als partyrock coverband een vrij uniek gegeven. Ze coveren de nummers niet klakkeloos maar zetten ze met onstuitbare volharding naar hun hand. Luister maar eens naar hun lekker opgepimpte versie van Getting Nowhere van Magnetic Man ft. John Legend.Wie aandachtig luistert, merkt al snel dat het allemaal niet zomaar uit de lucht komt vallen. De groepsleden verdienden hun muzikale sporen in verschillende lokale bands. Meest tot de verbeelding sprekende is ongetwijfeld The Maple Room, de emo-coreband die succes kende tot in het buitenland en nu voor een paar jaar op inactief staat. Klinkt allemaal serieus maar dat is het helemaal niet. Ze noemen zichzelf een uit de hand gelopen grap en brengen “een eigen versie van foute 90-hits, Vlaamse schlagers of gewoon goede pophits”. Bekende slachtoffers van deze olijke terreurbende zijn o.a. Paul Severs, Sam Gooris, Isabelle A, Toast, Ace of Base, Haddaway, Lady Gaga en onze goede vriend Phil Kevin. Mocht er nog ergens een “uil op den peerboom” zitten dan dondert hij er bij de eerste tonen van dit pretpunkpoprockcombo zeker uit…

 

DJ Bobby Ewing

DJ Bobby Ewing

Als het puin geruimd is na het concert van De Uilen en de medewerkers haarausfall stoppen - was hilft? | ohnerezeptfreikauf van het Centrum voor Slachtofferhulp de zaal hebben verlaten, wordt het uit zilverpapier opgetrokken ruimteschip van publiekstrekker en prince du bal DJ Bobby Ewing naar binnen gereden . Hij is vooral bekend als lid van “lean-and-mean-dancing-machine” Discobar Galaxie, het buitenaardse dj-concept dat hij eind de jaren 90 bedacht met collega-zotskappen DJ Lars Capaldi en DJ Loveboat (Adriaan Van Hoof). Bekend van hun legendarische Studio Brussel “radiow shows” en opgemerkte passages op Marktrock, Laundry Day, Tomorrow Land en Rock Werchter. Zijn eclectische aanpak maakt hem ook tot een veel gevraagd remixer (Stijn, Zap Mama, A Brand, Mintzkov,…)
DJ Bobby Ewing is dus niet voor 1 zwart gat te vangen. Hij voelt het publiek perfect aan en stemt zijn muziekkeuze ad hoc af op de vibes in de zaal. Een charmerende crowdpleaser (en –teaser) zonder de broek tot op de knieën te laten zakken. Hij spit en graaft minutieus in zijn collectie. Gaat breed als het moet, diep als het even kan.Waar een funk is, is een groove en kom je DJ Bobby Ewing tegen…